Районна прокуратура в Монтана издаде Европейска заповед за арест на

...
Районна прокуратура в Монтана издаде Европейска заповед за арест на
Коментари Харесай

Издирват за затвора иракчанин, два пъти нарушил българските граници

Районна прокуратура в Монтана издаде Европейска заповед за арест на иракския жител Х.С.Салех, наказан към този момент два пъти за нелегално прекосяване и опит за прекосяване на границите на България. Салех се търси, с цел да излежи наказването си в пандиза, оповестиха от Апелативна прокуратура.

Осъденият иракчанин влезнал незаконно у нас на 17 юни 2012 година като минал през браздата  в региона на Капитан Андреево. Той бил хванат и наказан от Районния съд в Свиленград на шест месеца „ отнемане от независимост “, отсрочени с изпитателен период от три години, и санкция в размер на 200 лева

Три месеца по-късно обаче, на 21 септември 2012 година, дружно с жители на Мароко и Ирак, Салех още веднъж направил опит за нелегално секване на българската граница в землището на Чипровци, само че отново бил задържан от граничарите. През март 2013 година Х. Салех е  осъден от Районния съд в Монтана на четири месеца затвор, които да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим и да заплати санкция от 100 лева Нелегалният изселник обаче липсващ и може даже да е напуснал България, считат магистратите.

Иракчанинът се търси с Европейската заповед за арест, с цел да изтърпи насъбраните от двете присъди общо 10 месеца затвор и да заплати наложените му санкции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР