Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък

...
Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък
Коментари Харесай

Задържаха 32-годишен мъж заради отглеждане на 600 растения канабис в нарколаборатория в Шипка /снимки + видео/

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално поделение – Казанлък следи досъдебно произвеждане за това, че на 8.3.2021 година, в частен парцел – къща, с съседен двор, в гр.Шипка, общ. Казанлък са отглеждани растения от рода на конопа – към 600 стръка канабис, в нарушаване на откритите в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и перкусорите правила - закононарушение по чл.354 в алинея 1 от Наказателния кодекс.
На 8 март 2021 година, е бил получен сигнал за развъждане на канабис в къща в гр. Шипка, обл. Стара Загора. При осъществено претършуване и изземване в пет пространства са били открити към 600 броя растения канабис, с друга височина и съцветия. Стаите в къщата са били оборудвани с съвременна осветителна, вентилационна и отоплителна техника. Растенията са били засети в саксии, като за тях са полагани ежедневни грижи. Установено е, че притежател на парцела е 32-годишния П.А., който е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.
По формираното досъдебно произвеждане, под управлението на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално поделение – Казанлък все още се правят дейности при изискванията на необходимост – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване.
Днес, 9 март 2021 година, П.А. ще бъде притеглен като обвинен за развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на откритите от Закона за надзор върху наркотичните субстанции и перкусорите правила – закононарушение по член 354в алинея 1 от Наказателния кодекс. Той ще бъде арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор и по отношение на него ще бъде импортирано искане в съда за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “.
Подробности за разкритата нарколаборатория бяха обявени през днешния ден на взаимен брифинг ОП-Стара Загора и ОД МВР-Стара Загора в гр. Шипка. В него участваха окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и старши комисар Стоян Стоянов - шеф на ОД Министерство на вътрешните работи.
От началото на тази година при профилирани акции на Министерство на вътрешните работи под управлението на прокуратурата в страната са разрушени още 5 нарколаборатории за развъждане на канабис и марихуана.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР