Районна прокуратура - Стара Загора ще протестира решението на Районен

...
Районна прокуратура - Стара Загора ще протестира решението на Районен
Коментари Харесай

Случаят „Дебора“: Прокуратурата в Стара Загора протестира връщането на делото

Районна прокуратура - Стара Загора ще стачкува решението на Районен съд - Пловдив, с което беше върнато на обвиняването делото за нападението над 18-годишната Дебора.

Според съда има допуснати процесуални нарушавания. Прокуратурата обаче не е съгласна с това.

Дебора Михайлова беше нападната в дома си и обезобразена с макетно ножче през 2023 година

Дебора Михайлова беше брутално нападната и обезобразена с бръснарско ножче през 2023 година. Задържан за нападението беше Георги Георгиев. Обвиненията против него са за причиняване на междинна телесна щета с особена свирепост, насила и закани за ликвидиране.

 

„ За да приключи правосъдното произвеждане и върне делото на Районна прокуратура - Стара Загора районният съд в Пловдив е приел, че е на разположение неизясненост по отношение на причиняването на черепно-мозъчната контузия в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съдът е приел, че предвид на систематичното разказване на действията е следвало на несъмнено място при разказване на хронологията на дейностите да се уточни, че е породена черепно-мозъчна контузия. Малко по-нататък в ревюто на обвинителния акт това е посочено, тъй че гледната точка на наблюдаващия прокурор е, че няма позволено значително процесуално нарушаване, още по-малко то да води до нарушение на правата на обвиненото лице “, сподели районният прокурор Таня Димитрова.

То беше преразпределено в Пловдив, откакто всички съдии в Стара Загора си направиха отказ

Наблюдаващите прокурори ще изготвят митинг в тридневен период, който ще бъде прегледан от Окръжен съд - Пловдив. 

„ Ще изложим причините си за какво считаме за безпричинно това връщане, само че в случай че не бъде почетен митингът, ще отстраним пропуските в обвинителния акт съгласно напътствията на съда и неотложно ще го внесем за продължение разглеждането в Районен съд - Пловдив. Това дело е приоритет за Районна прокуратура - Стара Загора, работено е на цялостни обороти, извършено е извънредно качествено следствие, събрани са задоволително доказателства. Това връщане на делото за, по наше мнение, несъществено процесуално нарушаване, няма да промени хода на производството “, добави Димитрова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР