Районна прокуратура-Стара Загора ще изготви протест срещу определение от 14.02.2024

...
Районна прокуратура-Стара Загора ще изготви протест срещу определение от 14.02.2024
Коментари Харесай

Старозагорската прокуратура ще изготви протест срещу връщането от Районен съд-Пловдив на обвинителния акт по делото "Дебора"

Районна прокуратура-Стара Загора ще изготви митинг против определение от 14.02.2024 година на Районен съд-Пловдив, с което на прокуратурата е върнато делото по отношение на Г.Г., на 26 година, обвинен за три закононарушения - за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета, за насила и за закани с ликвидиране по отношение на 18-годишно момиче.
 
Протестът ще бъде импортиран за разглеждане в Окръжен съд-Пловдив в 3-дневен период, оповестиха от пресцентъра на РП-Стара Загора.
 
Причината съдът да  приключи правосъдното произвеждане е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия.
 
Съдът остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания, в това число и за изменение на мярката за неотклонение " задържане под стража " по отношение на подсъдимия Г.Г., взета на 30.07.2023 година и непроменена до сегашния миг.
 
Не е почетено и настояването за отчасти преустановяване на делото, касаещо едно от обвиняванията, а точно това за заканите с ликвидиране по отношение на потърпевшото лице.
 
Както е по закон, по делото по отношение на Г.Г. в правосъдно съвещание вземат участие вносителите на обвинителния акт, а точно екипът от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора.
 
След разглеждане на митинга прокуратурата ще добави обвинителния акт, съгласно напътствията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР