Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняема Д.А., на 55 г.,

...
Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняема Д.А., на 55 г.,
Коментари Харесай

Задържаха за измама жена, представяла се за адвокатка по европроекти

Районна прокуратура–Стара Загора притегли като обвинена Д.А., на 55 година, за това, че в интервала от 7 август до 18 септември 2017 година, в гр. Стара Загора, при изискванията на продължавано закононарушение и на повторност в значителен случай, за да набави за себе си имотна полза е поддържала подвеждане у две лица и с това е предизвикала имотна щета в размер на общо 52 000 лв. на две търговски сдружения.

Измамата е в огромни размери и съставлява изключително тежък случай. Престъплението е квалифицирано по член 211 вр. член 210 ал.1 т. 4 вр.чл. 209 ал.1 вр.чл.28 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата Д.А. се представяла за адвокатка, която подготвяла документи за кандидатстване по европроекти в региона на земеделието. Свързала се с представители на две компании със седалище в гр. Стара Загора, разрастващи активността си в този бранш и им дала обещание кандидатстване и утвърждение за финансиране. Тъй като периодите за кандидатстване били къси, следвало авансово да се провиснал от тях парични суми. Така представители на двете компании привели по посочени от нея сметки общо 52 000 лв. на избрани вноски. Д.А. обещавала, че ще употребява парите, с цел да включи компаниите в аграрни реклами, панаирни изложби, презентации и други По-късно представителите на двете компании разбрали, че са били излъгани, подали сигнал в полицията и е почнало следствие. Парите досега не са възобновени. Д.А. няма юридическо обучение, нито подготовка да прави активност по европроекти.

Д.А. е осъждана и преди за измами. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на нея.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР