Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Д.И., на 30 г.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Д.И., на 30 г.,
Коментари Харесай

Задържаха мъж за притежаване на взривни вещества и боеприпаси

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Д.И., на 30 година, за това, че на 26.05.2022 година в гр. Казанлък в лек автомобил и в дома си е държал взривни субстанции и муниции – закононарушение по член 339, алинея 1, предложение ІІ-ро от Наказателния кодекс.

На 26.05.2022 година, към 11.15 ч., в гр. Казанлък полицейски чиновници спрели за инспекция лек автомобил “Опел Астра “, чийто лидер бил Д.И. Той бил самичък в автомобила. В скута му имало картонена кутия от вафли, в която държал патрони, капсули, пиротехническо устройство вид „ Писалка “ и малокалибрени патрони. Впоследствие било осъществено претършуване и изземване в дома, населяван от Д.И. На място са били открити капсули от същия тип като тези в автомобила.

Намерените взривни субстанции и муниции са общо 617 бр. капсули, вид „ Живело “, 1 бр. железна кутия с 18 бр. сигнални ракети, 1 бр. железна кутия с 23 бр. сигнални ракети, 26 бр. патрони и 1 бр. пиротехническо устройство.

Д.И. е в изпитателния период на предишно наказание. Наблюдаващият прокурор е постановил задържане за период до 72 часа и е било импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съдът е почел настояването на Районна прокуратура-Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на социална заплаха на закононарушението и на причинителя му.

Определението на Районен съд-Казанлък предстои на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР