Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем 43-годишния Димо

...
Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем 43-годишния Димо
Коментари Харесай

Заключиха мъж, укривал крадени коли в Стара Загора

Районна прокуратура - Стара Загора притегли като обвинен 43-годишния Димо Д. за това, че че от месец януари 2016 година до 25 октомври 2017 година в Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, укрил и спомогнал да бъдат отчуждени непознати движими движимости – лек автомобил " Нисан-Х “, лек автомобил " Ауди-А4 “, лек автомобил " Мерцедес CLK “, лек автомобил " Мазда – CХ5 “, лек автомобил " Ауди-Q5 “, за които знаел, че са добити от другиго посредством закононарушение, като укривателството е в огромни размери - закононарушение по чл.215, ал.2, т.1, във вр. ал.1, във вр.чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив за Канал 3.
В хода на формираното против Димо Д. досъдебно произвеждане е открито, че от месец януари 2016 година до 25 октомври 2017 година той се разпоредил с гореописаните моторни транспортни средства, като продавач на същите, както и събитието, че Димо Д. е знаел, че те са били предмет на закононарушение и че са укрити и отчуждени за набиране на имотна полза от обвинения.

Работата по следствието продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обвиняемият Димо Д. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде импортирано на искане в Районен съд – Стара Загора за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР