Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги

...
Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения срещу Георги Николаев за насилието над 18-годишната Дебора

Районна прокуратура - Стара Загора сплотява двете следствия по отношение на Георги Николаев и ще му повдигне нови обвинявания. Това се случва след обстоен разбор на всички налични доказателства по случая.

След осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число спомагателен разпит на потърпевшата Дебора, писмени доказателства, в това число спомагателна съдебномедицинска документи, показана от процесуалния представител на потърпевшата, направените изводи по назначените експертизи – сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура - Стара Загора сплотяват следствията по двете досъдебни производства по отношение на Георги Николаев и следва да му издигнат нови обвинявания.

Новите квалификации са за осъществени три закононарушения.

Престъплението по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година, в гр. Стара Загора, в стая в апартамент, той е принудил Дебора да претърпи нещо обратно на волята си, като остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник. Наказнието по този член се санкционира със затвор до 6 години.

Престъплението по член 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година в гр. Стара Загора, с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на потърпевшата двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота и прорезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото. Чл. 131 а е за случаите на рисков рецидив при телесна щета. За тежка телесна щета наказването е от 8 до 15 години затвор, а за междинна - от 5 до 12.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс. При член 144 наказването е 6 години отнемане от независимост , когато става дума за закана за убийството и домашно насилие
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР