Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава две досъдебни производства за това, че момиче

...
Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава две досъдебни производства за това, че момиче
Коментари Харесай

Тийнеджърка от Стара Загора и приятеля й избягаха от карантина

 Районна прокуратура-Стара Загора следи две досъдебни производства за това, че момиче на 16 година и мъж, на 24 година, нарушили наложителна 14-дневна карантина, предписана от инспектори от РЗИ, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 20 март, двамата се завърнали от Англия, като на Летище София декларирали пред съответните органи, че ще обитават на домашния адрес на мъжа в Стара Загора. На 21 март, е издадено предписание за слагането им под карантина от Столична районна здравна ревизия и то е изпратено до Териториалното отделение на РЗИ.

На 25 март, служители на реда са направили инспекция по авансово избран проект на поставените под карантина лица, по отношение на спазването на наложителните наставления. Те посетили къщата, където трябвало двамата да се намират, само че не ги разкрили.

Установено било, че момичето се намира в личния си дом дружно с другари си. Двамата са предизвестени да съблюдават предписанията на инспекторите от РЗИ.

Делата за неспазването на карантината са взети под специфичен контрол от Апелативна прокуратура-Пловдив, според заповед на основния прокурор. 

Припомняме, че след влезнали в действие законодателни промени, наказването за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителна болест по хората, по време на зараза, пандемия или изключително състояние, е до пет години " отнемане от независимост “ и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР