Районна прокуратура – Сливница приключи седемнадесет наказателни производства за незаконно

...
Районна прокуратура – Сливница приключи седемнадесет наказателни производства за незаконно
Коментари Харесай

Осъдиха 17 мигранти, преминали границата незаконно

Районна прокуратура – Сливница завърши седемнадесет наказателни производства за нелегално прекосяване на границата на страната. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Около 00.15 часа на 31 август 2018 година в землището на село Долна Невля, община Драгоман, група от 21 лица – иракски жители, създали опит да преминат през границата на страната от България в Сърбия. Сред тях имало 5 дами, 11 мъже, 3 малолетни деца и едно малолетно.
Деянието останало незавършено заради задържането им от чиновници на ГПУ – Калотина на към 50 метра от 308А гранична пирамида.
На същия ден под управлението и надзора на Районна прокуратура - Сливница са били формирани 17 наказателни производства. Чужденците били привлечени в качеството на обвинени за нелегално излизане през границата на страната не през избраните за това места. Двама от тях – съпрузи, направили закононарушението при изискванията на повторност.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинените са били арестувани за период до 72 часа. Малолетните деца са били настанени в обществен дом в гр. София.
Районна прокуратура – Сливница е сключила съглашения със бранителите на подсъдимите непознати жители, които съдът е одобрил. Петнадесет от тях са с условни санкции „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период, а за съпрузите, направили закононарушението наново, то е дейно. Спрямо тях съдът е привел в осъществяване наказването, наложено им по предходното наказание за същото закононарушение.
Одобрените от съда съглашения имат характера на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР