Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за

...
Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за
Коментари Харесай

Мъжът, който се опита да ограби банка, е беглец от затвора

Районна прокуратура Сливен стартира досъдебно произвеждане за осъществен опит за кражба от банков офис в центъра на града. Снощи към 19:00 часа 41-годишен престъпно проявен мъж е влезнал в офиса и счупил стъклото на банката с паве. Той е арестуван на място в офиса след включване на алармата. Днес следва да му бъде повдигнато обвиняване. 

Мотивите на причинителя да влезе в банковия офис са били, че няма пари, откакто дълго време е бил незает. Той е от село Сотиря, многократно лежал в пандиза за обири и въоръжен обир, а незаконната му активност е почнала още от малолетен. Осъждан е за въоръжен обир и бягство от пандиза, сподели през днешния ден районният прокурор Катя Стаменова. 

" От събраните по делото доказателства е открито, че същият се е придвижил с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, забелязал бетоново блокче, което е употребявал да троши стъклената витрина на непряк вход на банковия офис на " Пощенска банка ". Носил е със себе си чукче, което да употребява за взломяването на вратата ", обясни Катя Стаменова.

" След като е проникнал в офиса, той е почнал да претърсва разнообразни шкафове и чекмеджета, с цел да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно дейностите му са били видяни от намиращ се наоколо очевидец, който е подал сигнал на 112. Непосредствено по-късно са пристигнали чиновници на Районно ръководство - Сливен, които са заловили лицето до входа на банката ", добави тя, представена от БНР. 

Днес следва да му бъде повдигнато обвиняване за опит за взломна кражба в изискванията на рисков рецидив, както и да бъде арестуван за период до 72 часа, като ще бъде импортирано искане до Районен съд - Сливен за взимане на мярка за неотклонение – задържане под стража.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР