Районна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа

...
Районна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха мъж, планирал да запали майка и детето ѝ в Сливен

Районна прокуратура - Сливен задържа за период до 72 часа мъж, правил мерки да възпламени майка и малолетното ѝ дете. Спрямо него са повдигнати две обвинявания.

Н.И. е упрекнат за това, че не е извършил заповед, с която е длъжен да се въздържа от домашно принуждение, издадена от Районен съд - Сливен на 11.01.2024 година.

Според същата заповед Н.И. няма право да приближава И.К. и малолетното й дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за обществен контакт. Престъплението е осъществено на 09.02.2024 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Н.И. е упрекнат и за това, че направил мерки за ликвидиране на И.К. и малолетното й дете, изразяваща се заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в действителна цялост с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от Наказателен кодекс.

Предстои Районна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвинения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР