Районна прокуратура-Сливен внесе протест срещу определение на Районния съд в

...
Районна прокуратура-Сливен внесе протест срещу определение на Районния съд в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сливен с протест срещу наложената „парична гаранция“ на мъж, обвинен в домашно насилие

Районна прокуратура-Сливен внесе митинг против определение на Районния съд в града, с което бе наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ във връзка с Й.С. Той е упрекнат за това, че при изискванията на домашно принуждение е предизвикал лека телесна щета на някогашната си брачна половинка. Престъплението е осъществено на 01.12.2023 година в Сливен.

По време на следствието е открито, че телесното увреждане е породено във входа пред жилищната кооперация, където живее потърпевшата.

Във импортирания пред Окръжен съд-Сливен митинг наблюдаващият прокурор е показал, че смята определението на първата правосъдна инстанция за погрешно. Според прокурора по време на следствието са събрани доказателства, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение във връзка с потърпевшата. Прокурорът е показал в своите претекстове, че степента на социална заплаха на дееца следва да бъде избрана от обстоятелството, че незаконното действие е осъществено пред двете малолетни деца на потърпевшата, последствията за психологичното положение на потърпевшата, както и директният предумисъл на обвинения при осъществяване на действието, който заплашва откритите публични връзки, създавайки действителна заплаха за тяхното увреждане.

Заседанието на Окръжен съд-Сливен е планувано на 11.12.2023 година от 14.00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР