Районна прокуратура - Сливен се самосезира по журналистически материали, според

...
Районна прокуратура - Сливен се самосезира по журналистически материали, според
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сливен разпореди проверка на сградата на бившата белодробна болница в града

Районна прокуратура - Сливен се самосезира по журналистически материали, съгласно които някогашната белодробна болница в града, която е и монумент на културата, се разграбва, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

По случая е разпоредена инспекция, защото в материалите се съдържат данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. Тя ще откри статута и положението на постройката, застрашена ли е от самосрутване, поставя ли притежателя дължимите по закон грижи за постройката, реализира ли се надзор, заплашва ли постройката живота и здравето на преминаващите жители, охранява ли се.

Извършването на инспекцията е предоставено на чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен, Община Сливен и РО на ДНСК в града. Тя би трябвало да бъде завършена в период от 30 дни. След отчет за резултатите, наблюдаващият прокурор ще предприеме следващи дейности.

Сградата е благосъстоятелност на комерсиално сдружение с принципал министъра на опазването на здравето, заяви регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски. Дружеството е в разпродажба от 2010 година, която не е завършила до през днешния ден. От регионалната и общинската администрация търсят решение за казуса, като трансформират Подробен устройствен план на главната постройка и я обособят като независим парцел. Сградата се намира на терен от 28 декара, върху който има и други изоставени постройки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР