Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо К.Ш., на

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо К.Ш., на
Коментари Харесай

Двама пловдивчани помолиха непознат да им купи мастика и мезе, последва неочакван обрат

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на К.Ш., на 52 година, за това, че лишил непознати движими движимости от владението на другиго с желанието незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ – закононарушение по член 198 ал.1 от Наказателния кодекс. На 26 октомври 2017 година в Пловдив обвиненият К.Ш. и негови другар се разхождали, като на едно от кръстовищата срещнали потърпевшия Р.О., на  37 година

Те не се познавали, само че го помолили да им купи мастика и някакво мезе. Той се съгласил. След това тримата седнали на автобусната спирка да пият дружно алкохол. Обвиняемият забелязал, че Р.О. има парична сума. Към 23,20 часа потърпевшият решил да си тръгне и се насочил към спрял таксиметров автомобил.

Докато се качвал в колата, обвиненият издърпал със мощ чантата му, в която се съхранявали портфейл, парична сума от 50 лв., дебитна карта, слънчеви очила, и побягнал. Пострадалият го подгонил, само че не съумяла да ги настигне и се обадил в полицията. Обвиняемият К.Ш. е бил осъждан преди. По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи и други. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР