Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Д., на

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Д., на
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу бияча на Митко Чорапа

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на И.Д., на 46 година, за това, че на 27.05.2021 година в гр. Пловдив, по хулигански подбуди е предизвикал другиму - на М.С., лека телесна щета, изразяваща се в травма на носа, предизвикала болежка без разстройство на здравето – закононарушение по член 131, алинея 1, т.12 пр.1, вр. член 130 алинея 2 от Наказателния кодекс.

На 27.05.2021 година към 20,20 ч.  М.С. вървял самичък по ул. „ Христо Дюкмеджиев “ в квартал „ Капана “ в гр. Пловдив. Той продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал И.Д. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го за какво не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. М.С. отвърнал, че го бил не запомнил в заведение, отишъл да го търси, само че не го разкрил. И.Д. се ядосал. Той изискал от М.С. да му заплати 200 лв. за изгубения чадър. Продавачът на чорапи дал отговор, че няма опция да даде толкоз пари. Когато чул това, И.Д. почнал да крещи и внезапно издърпал пакетите с чорапи от ръцете на М.С. Той ги ритнал с крайник във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало доста хора, само че все пак обвиненият траял с невъздържаните си и арогантни дейности. Той още веднъж изритал пакетите, които попаднали под маси на прилежащи заведения. 

За да показва предимство, И.Д. нанесъл и мощен удар с предната част на главата си в лицето на М.С. Пострадалият направил няколко крачки обратно. Обвиняемият още веднъж се насочил към продавача на чорапи за да продължи физическата разпра, само че бил възпрян от двама мъже, които се намирали наоколо. Установено е, че М.С. почувствал мощна болежка в региона на носа и вследствие на удара е получил лека телесна щета. Веднага по-късно И.Д. напуснал мястото на случая. Действията му били възприети от голям брой жители, които станали очевидци на случилото. Те останали мощно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански дейности.

По делото са осъществени разпити на очевидци, приобщени са материални доказателства, както и заключенията на няколко експертизи и други И.Д. е с взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото, оповестяват от пресцентъра на Районна прокуратура - Пловдив. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР