Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже на 24, 29

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже на 24, 29
Коментари Харесай

Прокуратурата задържа трима мъже за измама чрез теглене на кредити онлайн

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени трима мъже на 24, 29 и 28 години, за това, че в интервала от август 2022 година до юни 2023 година са направили банкова машинация по отношение на 19 година мъж, изтегляйки от негово име онлайн заем в размер от 19 хиляди лева Това оповестиха от прокуратурата.

Престъплението е разкрито след извършени оперативни дейности на полицейски чиновници от отдел " Икономическа полиция " към ОД на МВР-Пловдив под надзора на РП-Пловдив.

 

До момента е открито, че тримата мъже са взели участие в скица с изтегляне на онлайн заеми с непозната идентичност. Обвиняемите са вземали персонални данни от разнообразни жители. По този метод посредством мобилни приложения на избрани банки и посредством така наречен „ лицева верификация “ на клиента, изтеглили онлайн заеми в размер на 19 000 лева от името на потърпевшия мъж.

Първият мъж е арестуван от полицейски чиновници от ОД на МВР-Пловдив на 20.08.2023 година, откакто е бил разгласен за търсене и се е укривал в България. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Днес, 22 август 2023 година, Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Спрямо другите двама обвинени - П.Т. и Д. К., арестувани на 03.08.2023 година, е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на по 5000 лева за всеки един от тях.

Действията по следствието не престават, като се събират доказателства за други потърпевши лица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР