Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Данчо С., на 35 г.,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Данчо С., на 35 г.,
Коментари Харесай

Пловдивската прокуратура разясни схемата на двамата алчни зам.-министри

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Данчо С., на 35 година, и Борислав М., на 48 година, за опит за машинация след прелиминарен сговор, като във връзка с Данчо С. е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 211 по отношение на чл.210 ал.1 т.2 по отношение на чл.209 ал.1 по отношение на член 18 по отношение на член 29 алинея 1 писмен знак А от Наказателния кодекс и действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, а във връзка с Борислав С. обвиняването е по член 210 ал.1 т.2 по отношение на чл.209 ал.1 по отношение на чл.18 алинея 1 от Наказателния кодекс.
На 11 януари 2018 година обвиненият Данчо се обадил по мобилния телефон на представител на компания в Пловдив и се показал за заместник-министър на енергетиката, като обяснил, че в Министерството на енергетиката провеждат благотворителна акция за събиране на средства за подкрепяне на домове за остарели хора и при предпочитание може да взе участие в самодейността, като преведе парични средства. Обвиняемият показал името на Борислав за приемане на парите с пощенски запис. 

На 18 януари 2018 година двамата обвинени отишли в Централна поща в София, с цел да изтеглят парите, след което са били арестувани от полицейски чиновници със сумата от 1 250 лв.. Обвиняемите Данчо С. и Борислав М. са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава под управлението на Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР