Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.К., на 63 г., за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.К., на 63 г., за
Коментари Харесай

3 години затвор грозят шофьора, който падна в изкоп

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Н.К., на 63 година, за това, че на 25.04.2023 година в гр. Пловдив незаконно е пречил на орган на властта – полицейски чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, да изпълнят отговорностите си – закононарушение по член 270 алинея 1 от Наказателния кодекс, като наказването за това действие е отнемане от независимост до 3 години или санкция от 500  до 2000 лв..

Установено е, че полицейски чиновници подали сигнал за прекъсване на лек автомобил, който управлявал Н.К. в региона на с. Труд, обл. Пловдив. Водачът не се подчинил, заради което е подхванато гонене, завършило в гр. Пловдив, на бул. „ Дунав “ след самокатастрофиране.

Водачът на автомобила Н.К. е дал кръв за лабораторно проучване за съществуването на алкохол, като се чакат резултатите от него и след приемането им, ще се реши за вероятно покачване на обвиняване по член 343б алинея 1 от Наказателния кодекс – за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.

Обвиняемият Н.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР