Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Б.Т., на 23 г., за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Б.Т., на 23 г., за
Коментари Харесай

Мъж и две хлапета плашат с бомби училища


Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Б.Т., на 23 година, за това, че на 30.03.2023 година, посредством позвъняване на тел. 112 е предал подправен сигнал за бомба в Професионална гимназия  по превоз и строителни технологии /ПГТСТ/ „ Гоце Делчев “.

От действието са настъпили обилни нездравословни последствия – закононарушение по член 326 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 30 март 2023 година Б.Т. от улична телефонна кабина е подал подправен сигнал за сложено взривно устройство – бомба в ПГТСТ „ Гоце Делчев “ – Пловдив.

Незабавно е бил изпратен автопатрул на полицията, който е запазил местопроизшествието.  

Учениците, учителите и личният състав в учебното заведение са били евакуирани.

При осъществената инспекция взривно устройство в постройката не е било намерено.

Обвиняемият Б.Т. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.

Същевременно под надзора на Районна прокуратура – Пловдив е формирано досъдебно произвеждане по член 326 от Наказателния кодекс – за бомбени закани, отправени към учебни заведения в Пловдив и в други градове на страната.

Установено е, че две деца – момчета на 15 година, възпитаници в 9 клас в учебно заведение в Пловдив, на 27.03.2023 година и на 31.03. 2023 година, са изпратили писма по електронната поща до формалните мейли на ГДБОП в София, както и до две медии – информативен уебсайт и телевизия.

В тези известия те написали, че в разнообразни учебни заведения в Пловдив и в други градове на страната следва да бъдат сложени взривни устройства. 

Писмата са изпратени от е-поща, записана при снабдител на електронни съобщителни услуги  отвън територията на България.  

Към момента се правят дейни дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Не е открита връзка сред двата случая. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР