Районна прокуратура-Пловдив наблюдава две досъдебни производства за извършени измами, по

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава две досъдебни производства за извършени измами, по
Коментари Харесай

Изправят на съд двама пловдивчани, мамили клиенти с фалшиви стоки в онлайн обяви

Районна прокуратура-Пловдив следи две досъдебни производства за осъществени измами, по които са привлечени двама обвинени . Mъжете са били арестувани при профилирана акция на отдел „ Икономическа полиция “ към ОДМВР-Пловдив.

21-годишният пловдивчанин М.Ц. е упрекнат за това, че в интервала от 21 юли 2021 година до 1 ноември 2022 година е съумял да заблуди 16 разнообразни лица , че ще им бъдат изпратени работещи видеокарти и елементи за компютър, които те са поръчали онлайн. По този метод той съумял да си набави нелегално сумата от 6497 лв. .

Обвиняемият е разгласил разгласи в интернет платформа , че продава компютърна техника на преференциални цени . Той посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка ги изпращал по куриерска компания. Цената на видеокартите варирала от 137 лв. до 500 лв. . Впоследствие клиентите установявали, че техниката е повредена и неработеща . Спрямо М.Ц. е взета от Районен съд-Пловдив мярка за неотклонение „ задържане под стража “ .

Вторият обвинен е 20-годишният Д.Г. от Пловдив , който за интервала от 16 ноември 2021 година до 4 януари 2022 година измамил четирима души , че ще им изпрати истински електронни часовници . Престъпленията са осъществени на територията на градовете Пловдив, София, Батановци, Перник и Добрич. За услугата той взел сумата от общо 2000 лв. .

Д.Г. се сдобил с подправени електронни часовници, наподобяващи по външен тип същите от известна комерсиална марка . Той пуснал разгласи в интернет платформа , получил позвънявания, след което изпращал продуктите по куриерска компания. Цената на едни часовник била сред 300 и 615 лв. .

При приемане на пратката клиентите установявали, че липсва характерен код на часовника и по този метод разбирали, че са излъгани. Доставките били без право на обзор по гледище на Д.Г.

Той е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.  Действията по следствието по двете досъдебни производства не престават.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР