Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят ало измамник, взел 3 000 лв. и злато от 89-годишна баба

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Г.И. (на 29 години) за осъществено от него закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.
През есента на 2018 година обвиненият И. се свързал по телефона с неустановено при следствието лице, с което решили да правят телефонни измами за имотна полза. Постигнали спогодба Г. И. да улеснява реализирането на това закононарушение, като по устно напътствие, обещано от съучастника му, да се придвижва до съответно място, да взема от там оставената парична сума, след което да я транспортира. За тази „ услуга “ обвиненият следвало да получава по двеста лв.. Бил му оставен мобилен телефон и първична парична сума на дърво, в региона на Суворово, област Варна.
В края на м. октомври 2018 година Г.И. отпътувал за Петрич, където отседнал в хотел. Там трябвало да чака последващи инструкции.
По обяд на 01.11.2018 година на стационарен телефон на М.Л. (на 89 години), живуща в Петрич, се обадил мъж, показал се като „ полицейски чиновник Веселин Николов “. Казал на дамата, че телефонният й номер попада в листата на измамниците и ще бъде потърсена. Обяснил й, че „ по предписание на основния прокурор на Република България – Сотир Цацаров, би трябвало да заловят измамниците, които са група от шест индивида и по тази причина е належащо нейното подпомагане “. За задачата дамата следвало да събере пари и златни полезности, които има в дома си, да ги постави в найлонов плик и да ги скрие във фризера. Запитана от „ служителя на реда “ дали желае нейни близки да участват по време на диалозите им, потърпевшата декларирала, че не желае да ги тормози. Наред с това мъжът декларирал, че от БТВ и Нова телевизия вършат репортаж по залавянето на измамниците и й оставил телефон за връзка.
Въведената в подвеждане жена неотложно изпълнила дадените й инструкции, като поставила в камерата на хладилника три хиляди лв., златен пръстен и медальон с верижка.
Последвало периодично повтаряне на позвъняванията - от мъж, заплашващ я с ликвидиране и различен, представящ се за чиновник в Министерство на вътрешните работи. Последният я успокоил, че къщата й е обградена от служители на реда и не би трябвало да се опасява. Убедена, че спомага за залавянето на нарушителите дамата оставила желаната от нея парична сума и златни украшения в началото в кошче за отпадък до ресторант „ Яворите “. След това била накарана да ги придвижи на друго място - под железен резервоар на ул. „ Братя Миладинови “.
Веднага по-късно обвиненият И. извършил напътствията на своя съизвършител и взел оставената от потърпевшата чанта, която транспортирал до гр. Цар Калоян.
След като е схванала, че била излъгана, потърпевшата жена уведомила органите на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Петрич, като по случая е почнало наказателно произвеждане. Г.И. е бил открит като съизвършител в осъщественото закононарушение.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР