Районна прокуратура - Перник, Териториално отделение – Радомир, образува досъдебно

...
Районна прокуратура - Перник, Териториално отделение – Радомир, образува досъдебно
Коментари Харесай

Боят в Земен: Районна прокуратура - Перник образува досъдебно производство

Районна прокуратура - Перник, Териториално поделение – Радомир, образува досъдебно произвеждане по отношение на постъпили материали от ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Перник, съдържащи данни за осъществено закононарушение – причиняване на телесни повреди на повече от едно лице по хулигански подбуди. Деянието е квалифицирано по член 131, алинея 1, т. 4 и т. 12, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от обвиняването.

На 14.01.2024 година в гр. Земен, община Радомир, бил осъществен побой над няколко лица, измежду които била и бременна жена.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции на проверяващия орган. В хода на следствието следва да се разпитат всички лица, открити като очевидци на случилото се. Необходимо е да се обясни повода за пораждане на спора и развиването на събитията. Предстои да бъде открито съществуване на камери за видеонаблюдение в региона на местопроизшествието и да се изискат записи от тях.

Резултатите от следствието следва бъдат докладвани в Районна прокуратура – Перник съгласно периода по Наказателно-процесуален кодекс.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР