Районна прокуратура – Монтана привлече в качеството на обвиняем и

...
Районна прокуратура – Монтана привлече в качеството на обвиняем и
Коментари Харесай

Задържаха за срок до 72 часа насилника, потрошил жена си в Монтана

Районна прокуратура – Монтана притегли в качеството на обвинен и задържа за период до 72 часа 51-годишния Г.Г. за осъществени от него закононарушения по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 129, алинея 2, вр алинея 1 и по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Действия по следствието по формираното досъдебно произвеждане са почнали измежду постъпил сигнал от болнично заведение за признат пациент с голям брой счупвания на гръдния панер.
Установено е, че на 20.05.2022 година, в Монтана, Г.Г. нанесъл побой на И.И. (на 46 години), с която живеел на фамилни начала. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение. Спрямо дамата било упражнено както физическо, по този начин и психическо принуждение посредством отправяне на закани против живота и здравето й.
Вследствие на побоя на потърпевшата е била породена междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на 13 ребра, с навлизане в гръдната празнина. Това е довело до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота й.



Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност и за закана с ликвидиране по отношение на И.И., което заканване би могло да възбуди състоятелен боязън от реализирането му.
Предстои Районна прокуратура – Монтана да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на причинителя на действията.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР