Районна прокуратура – Монтана издаде Европейска заповед за арест на

...
Районна прокуратура – Монтана издаде Европейска заповед за арест на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Монтана издаде Европейска заповед за арест на иракчанин, заловен на границата

Районна прокуратура – Монтана издаде Европейска заповед за арест на Х.С.Салех, наказан на четири месеца „ отнемане от независимост “ за нелегално прекосяване на границата на страната, осъществено наново (престъпление по член 279, алинея 2 от НК).
На 17.06.2012 година подсъдимият иракски жител – Х.Салех, влезнал през границата на страната от Турция в България без позволение на надлежните органи на властта. Незаконното прекосяване било осъществено в региона на 315-та гранична пирамида през землището на с. Капитан Андреево.
За това закононарушение той бил наказан от Районен съд – Свиленград на шест месеца „ отнемане от независимост “, осъществяване на което било отсрочено с изпитателен период от три години, и санкция в размер на 200 лева
Три месеца по-късно, на 21.09.2012 година, дружно с жители на Мароко и Ирак, той още веднъж направил опит за нелегално прекосяване на българската граница в местността „ Кресна “ в землището на Чипровци, само че не съумял заради интервенция на граничните управляващи.
С присъда от 16.03.2013 година Х.Салех е бил наказан от Районен съд – Монтана за осъществено от него закононарушение на четири месеца „ отнемане от независимост “, което да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим и да заплати санкция от 100 лева С приведеното в осъществяване предишно наказване, общият период на „ отнемане от независимост “ за подсъдимия Салех е 10 месеца.
С издадената Европейска заповед за арест наказаният се търси за привеждане в осъществяване на наложеното наказване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР