Районна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж

...
Районна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж
Коментари Харесай

Мъж заплашил медик с убийство влиза в съда

Районна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт против 23-годишен мъж за закана с ликвидиране на фелдшер от Спешна помощ - закононарушение по член 144, алинея 3, във вр. с алинея 1, вр. с член 26, алинея 1от Наказателен кодекс.

Обвинението против А. Ю. е за това, че на 09. 09. 2021 година в с. Малиново, обл. Ловеч, се заканил с ликвидиране на потърпевшата при осъществяване на служебните ѝ отговорности в качеството ѝ на медицински фелдшер при ЦСМП - гр. Ловеч. Това той направил посредством потребление на моторен трион в работещ режим и с думите: „ Тази вечер ще нарязвам глави “, като заканването е могло да възбуди състоятелен боязън у потърпевшата от реализирането му.

Пострадалата работила като медицински фелдшер в ЦСМП - гр. Ловеч. На 09. 09. 2021 година по време на дежурството ѝ бил получен сигнал за лице от с. Малиново, което имало потребност от Спешна помощ заради гръдна болежка и високо кръвно. Пострадалата, дружно с водача на профилиран автомобил, тръгнала към адреса. До здравната работа в селото ги чакал обвиненият, с цел да ги води до къщата. Той бил в нетрезво положение и се качил в автомобила със запалена цигара и кен бира, макар отправената му забележка.

При прегледа фелдшерката открила, че индивидът, който се нуждаел от помощ (баща на обвиняемия) бил очевидно използвал алкохол, само че решила, че е належащо да бъде откаран в Спешно поделение в гр. Ловеч, с цел да му бъдат направени проучвания (ЕКГ и консулт с кардиолог). Когато споделила на обвинения, че татко му би трябвало да бъде превозен до Спешното поделение за спомагателни прегледи, А. Ю. декларирал, че татко му няма да върви в болничното заведение. След това влезнал в къщата, излязъл оттова със запалена резачка за дърва и почнал да обикаля към профилирания автомобил на ЦСМП, като размахвал резачката и викал - "тази вечер ще нарязвам глави ". Дръпнал татко си и не му разрешил да се качи в колата за спешна помощ, а с агресивното си държание провокирал нерешителност и стрес в екипа.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР