Районна прокуратура-Ловеч внесе в Районен съд-Луковит обвинителен акт срещу 37-годишен

...
Районна прокуратура-Ловеч внесе в Районен съд-Луковит обвинителен акт срещу 37-годишен
Коментари Харесай

Съдят мъж, изнудвал и скрил документи на мъж, с цел да набави за себе си имотна облага

Районна прокуратура-Ловеч внесе в Районен съд-Луковит обвинителен акт против 37-годишен обвинен, изнудвал и скрил документи на мъж, за да набави за себе си имотна полза. 

Обвинението против Т.Й. е за това, че в интервала  от началото на юли 2021 година до 05.10.2021 година в гр. Луковит, Ловешка област, при изискванията на  продължавано закононарушение, в дома си, за да набави за себе си имотна полза, принудил И.Г. да претърпи нещо срещу волята си, като за това използвал мощ и опасност. Обвиняемият принудил потърпевшия да живее в неговия дом и да спи на открито, да вози него и фамилията му с автомобила им в страна, да проси пари и да му ги дава, както и да му дава сумите от обществената помощ, която получава. С дейностите си той му предизвикал имотна щета в размер на 100 лева (размера на обществена помощ, който И.Г. получавал). Т.Й. е предаден на съд и за това, че скрил непознати документи – персоналните документи на И. Г.  (лична карта и шофьорска книжка), за да набави за себе си имотна полза. Престъпленията са квалифицирани по  чл.214  ал.1вр.чл.26 ал.1  и по чл.319  ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс.

В хода на досъдебното произвеждане е открито, че потърпевшият срещнал обвинения и брачната половинка му  през лятото на 2021 г. в селото в което живеел. Т. Й. му предложил да им стане водач и да живее при тях, като заречен да му дава 20 лева дневно и кутия цигари. Пострадалият мъж тръгнал с тях, без да уведоми околните си. Когато пристигнали в гр. Луковит, обвиненият прибрал документите на И.Г. и го заставил да живее в дома му, като нощува на двора. Давал му единствено по един кренвирш или наденица дневно. Искал да вози него и фамилията му из цялата страна. В градовете го карал да проси пред огромните вериги магазини, след което му взимал парите. Не му давал да се прибере в дома си, посягал да го бие и го заплашвал. Насила му взел месечната обществена помощ от 100 лева, която получавал и упорствал И.Г. да му трансферира собствеността на къщата си. След като бил разгласен за търсене от околните му, И.Г. бил открит на 05.10.2021 година, когато съпроводен от обвинения, трябвало да подаде документи за обществена помощ.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс, обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР