Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, започна разследване

...
Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, започна разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата нищи незаконно разпространение на телевизии

Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, стартира следствие за нелегално разпространяване на телевизионни стратегии.

Събрани са данни, че през непостоянен интервал до 10.12.2020 година в региона на община Дупница и гр. Сапарева баня на безграничен брой лица се предоставян достъп до огромен брой телевизионни стратегии. Разпространяването, излъчването и предаването на непознати обекти на сродно на авторското право се осъществявало посредством електронна съобщителна мрежа на интернет оператор. Дейността се правила без нужното по закон единодушие на носителите на това право.

По воденото досъдебно произвеждане е осъществен оглед на местопроизшествието, разпитани са голям брой очевидци, направени са информации.

Наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за претършуване и изземване на недвижими парцели, употребени от кабелен оператор на територията на гр. Дупница и други обитаеми места.

Служители в отдел „ Киберпрестъпност “ и бранш „ Борба с проведена престъпност “ на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Кюстендил са направили процесуално-следствени дейности взаимно с сътрудниците им от Благоевград, Перник, Европол и Алианса за противопоставяне на аудиовизуалното пиратство. Те са извършени в границите на ЕMPACT - Мултидисциплинарна и многоведомствена платформа за оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски съюз. Сред нейните цели е активността против мрежи и частни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност.

Разследването по делото продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР