Районна прокуратура - Кюстендил приключи дело за престъпления по чл.

...
Районна прокуратура - Кюстендил приключи дело за престъпления по чл.
Коментари Харесай

Подсъдима за документно престъпление в Кюстендил и незаконно превеждане през границата е с наложено наказание

Районна прокуратура - Кюстендил завърши дело за закононарушения по член 314 и по член 280, алинея 2, т. 4, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс с наложено наказване на подсъдимата М.П. (на 50 години).

Тя е била открита като причинител на действията и привлечена в качеството на обвинена за документно закононарушение и нелегално превеждане през границата на страната. На 21.06.2021 година в постройката на ОДМВР Кюстендил, в бранш „ Български документи за идентичност “, подсъдимата съзнателно съдействала да бъдат импортирани погрешни условия в формален документ за идентичност.

В резултат на дейностите й при издаване на чуждестранен паспорт бил фотографиран жителят на Грузия П.О., а не частното лице, декларирало административната услуга. Няколко дни по-късно - на 24.06.2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина М.П. превела през границата на страната с персоналния си автомобил, м. „ Порше “, задграничния жител П.О. без позволение на надлежните органи на властта.

В хода на следствието е било открито, че мъжът е разгласен за интернационално търсене от Казахстан за похищение, като за него има публикуван червен бюлетин за арест и екстрадиция. Подсъдимата М.П. се е признала за отговорна за осъществените от нея закононарушения. С определение на съда й е наложено общо наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период. В изгода на страната е отнето транспортното средство, с което е осъществено действието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР