Районна прокуратура излезе с опровержение на информацията, тиражирана вчера от

...
Районна прокуратура излезе с опровержение на информацията, тиражирана вчера от
Коментари Харесай

Районна прокуратура: Тиражираната информация за Александър Апостолов е изцяло невярна

Районна прокуратура излезе с опровергаване на информацията, тиражирана през вчерашния ден от " Марица " и " PlovdivTown ", които оповестиха, че " Охранителният необут Александър Апостолов отива на съд, защото са открити опиати в кръвта му ". В свои изявления, без да се базират на източник, двата уеб страницата оповестяват, че през вчерашния ден са пристигнали резултатите от кръвната проба на Апостолов, които потвърждавали, че е имал опиати в кръвта. В следствие " Марица " смъкна обявата си.

Районна прокуратура – Пловдив декларира, че цитираната информация е напълно погрешна. Съобщават, че против Апостолов няма повдигнато обвиняване за шофиране под влияние на наркотични субстанции, не е формирано следствено дело и няма експертиза от НИК, която да демонстрира съществуване на опиати в кръвта.

Вижте формалното известие:

На 31 януари 2022 година в няколко медии е изнесена следната информация - /цитат/: „ Охранителен необут от Пловдив отива на съд, откакто бе хванат да кара под въздействието на опиати. Преди няколко дни е излязла тестът за опиати на шефа на „ Трафик СОТ “ Александър Апостолов, като тя изрично е посочила опиати в кръвта му. Изследването лиши 7 месеца и е направено в Националния институт по криминалистика. Срещу Апостолов към този момент е формирано следствено дело. “

Районна прокуратура – Пловдив декларира, че цитираната информация е напълно погрешна.

По отношение на Александър Апостолов не е било формирано следствено дело и не е било повдигано обвиняване за шофиране под влияние на опиати. В Районна прокуратура – Пловдив към сегашния миг не е постъпвала експертиза, направена от Националния институт по криминалистика, която да демонстрира съществуване на опиати в кръвта на Апостолов.

Районна прокуратура – Пловдив изрично се опълчва на тиражирането на погрешни изявления в медиите, които заблуждават обществеността.

Информация по наказателни производства, следени от Районна прокуратура – Пловдив, се дава само от пресцентъра на държавното обвиняване след приемане на единодушие от наблюдаващия прокурор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР