Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем по бързо производство К.Й., на

...
Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем по бързо производство К.Й., на
Коментари Харесай

Задържаха турчин за незаконно пренасяне през границата на страната на недекларирана валута за общо 145 611 лева

Районна прокуратура–Хасково притегли като обвинен по бързо произвеждане К.Й., на 54 година, турски жител, за това, че на 27.08.2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция не извършил отговорностите си да заявява пред митническите органи документално в митническа декларация парични средства, а точно 74 450 евро с обща левова равноценност 145 611 лв. – закононарушение по член 251 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 27.08.2022 година към 6 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево дошъл влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, ръководен от К.Й. Той пътувал от Нидерландия през България за Турция. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че в арматурното табло са били укрити пакети, съдържащи банкноти в евро с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 74 450 евро с левова равноценност 145 611 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор.

Обвиняемият К.Й. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

Действията по следствието не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР