Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Съдят турчин за незаконно превеждане през границата на страната на двама сирийци

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане И.К.,  на 50 година, турски жител, за това, че на 17.01.2023 година през ГКПП-Капитан Андреево превел през границата на страната от Турция в България двама сирийски жители без позволение на надлежните органи на властта, като е употребявано моторно транспортно средство – рейс с румънски регистрационен номер.

Престъплението е квалифицирано по чл.280, ал.2, т.3 и т.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево за влизане от Турция в посока към България дошъл рейс с румънски регистрационен номер ръководен от турския жител Б.Е. Като втори лидер на транспортното средство пътувал И.К. Автобусът се движел по линията от Турция за Румъния през България. При осъществена инспекция на транспортното средство в изкуствена празнина зад стена в тоалетното помещение чиновник на ГПУ-Свиленград открил, че има укрити две лица от мъжки пол – без паспорти и без позволение за влизане в страната. Чуждите жители били от Сирия.

Обвиняемият И.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава под надзора и управлението на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР