Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Съдят турчин за недекларирана валута за общо 1 118 221 лева, открити в микробус на ГКПП – Капитан Андреево

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Ш.А., на 30 година, турски жител, за това, че на 3 юли 2022 година на ГКПП-Капитан Андреево при излизане от България за Турция не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 3 юли 2022 година на ГКПП-Капитан Андреево, за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен микробус с турска регистрация. Автобусът се движел от Англия през България за Турция и се управлявал от Ш.А.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница Бургас “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 484 160 британски паунда и 11 240 шотландски паунда с обща българска равноценност към 1 118 221 лв..

Валутата била укрита в два особено пригодени тайника и във фабрични кухини на микробуса.

Обвиняемият Ш.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура-Хасково. Извършват се дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР