Районна прокуратура – Харманли внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Районна прокуратура – Харманли внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Обвиниха за грабеж, извършен спрямо 78-годишен пенсионер

Районна прокуратура – Харманли внесе в съда обвинителен акт по отношение на Г.З., на 33 година,за това, че на 9 против 10 май 2020 година, в с.Браница, общ. Харманли, обл. Хасково, лишил непознати движими движимости - портмоне със съдържащи се в него 220 лв., от владението на 78-годишен мъж, без негово единодушие с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ и потърпевшият бил подложен в беззащитно положение - закононарушение по член 198 ал.4, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В късните часове на 9 против 10 май 2020 г,. в с. Браница, общ. Харманли, обвиненият Г.З. отишъл до къщата на потърпевшия 78-годишен мъж, който познавал.

Той бил решил да извърши обир по отношение на него, с цел да се снабди с пари. Пенсионерът живеел самичък. Обвиняемият се наметнал с мрачно одеяло, с цел да не бъде разпознат и прескочил оградата на къщата. Той се скрил в двора, покрай входната врата на дома и зачакал възрастния мъж да излезе.

Към среднощ пенсионерът запалил осветлението и отворил входната врата. През това време обвиненият изскочил от тъмната част на двора и хвърлил върху пенсионера одеялото. Той съборил 78-годишния мъж на циментовата площадка пред входната врата и почнал да му нанася удари с юмруци по главата и тялото. Взел въже от простора за облекла, вързал му ръцете и по този начин го сложил в беззащитно положение. След това се покрил с одеялото и влезнал в къщата, откъдето лишил черно портмоне с намиращите се в него общо 220 лв..

Обвиняемият напуснал дома на потърпевшия, наметнат с одеялото, като прескочил оградата. Г.З. се прибрал в дома си в с. Браница и предал портмонето с парите на брат си, като му споделил да ги скрие, без други пояснения.

В първите часове на 10 май 2020 година потърпевшият съумял да се изправи и отишъл да потърси помощ при съседите, които му развързали ръцете от въжето и се обадили на кметския наместник и полицията. Пострадалият се върнал в дома си и открил, че му липсват парите.

Няколко часа по късно чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково открили и задържали причинителя. Според съдебномедицинската експертиза от ударите пенсионерът е получил кръвонасядания по лицето, шията, гърдите, гърба и левия крайник, като му е било породено разстройство на здравето. Спрямо обвинения Г.З. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Районен съд – Харманли да насрочи съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР