Районна прокуратура - гр. Кюстендил постигна ефективна присъда по водено

...
Районна прокуратура - гр. Кюстендил постигна ефективна присъда по водено
Коментари Харесай

Две години затвор за рецидивист, обрал чужд имот

Районна прокуратура - гр. Кюстендил реализира ефикасна присъда по водено бързо произвеждане против А. А. от гр. Кюстендил за закононарушение по чл.196, алинея 1, т. 2, във вр. чл.195, ал.1, т. 3, прочие 2, вр. с член 29, алинея 1, б. „ а “ от Наказателен кодекс.

На 28.05.2019 година обвиненият А. А. нямал пари да си закупи наркотични субстанции и решил да открадне движимости, които в следствие да продаде. Тръгнал към центъра на гр. Кюстендил и на ул. „ Овощарска “ забелязал сграда, която била без прозорци и дограма, а на тяхно място били сложени черни платна. Същият с ръце избутал едно от платната, което се намирало откъм улицата и влезнал в постройката, която се ремонтирала. В нея намерил единствено една ръчна количка с гумирано колело. А. А. изнесъл ръчната количка през прозореца и с нея отишъл в кв. “Изток “ в гр. Кюстендил, където я продал за сумата от 10 лева на собствен прочут.

В резултат на извършените издирвателни мероприятия от органите на полицията А. А. бил открит и признал за осъществената кражба. Намерен бил и купувачът на количката, която след това била върната на притежателя. Стойността на отнетата движимост е 67.50лв.

А. А. е неведнъж осъждан за закононарушения от общ темперамент. След привършване на следствието е подписано съглашение сред Районна прокуратура гр. Кюстендил и бранителя на А. А. На обвинения е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години при първичен „ непоколебим “ режим, осведомят от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР