Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в

...
Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в
Коментари Харесай

Пращат на съд непълнолетен от Врачанско за поредна кражба

Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против малолетния Марсело Р., направил кражба на парични средства – закононарушение по член 194, алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият Марсело Р. е заведен на доклад в Детска педагогическа стая в Бяла Слатина. Срещу него има 10 заявителски материала за осъществени обири. Бил е настанен в Социално-педагогически пансион в с. Варнеци, само че възпитателните ограничения не подействали възпиращо върху него и след приключване на престоя си там той се върнал да живее при родителите си в село Попица.
Въпреки че се води възпитаник в 7-ми клас, Марсело не демонстрация интерес към ученето, нито работи.
През м. януари 2017 година, дружно с брат си, обвиненият направил обир, като за това закононарушение бил наказан на шест месеца „ Лишаване от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Докато протичало правосъдното произвеждане по това дело, Марсело Р. траял да прави закононарушения.
На 13.10.2017 година обвиненият бил извикан от непосредствен на фамилията му да помогне за поправяне на къща. По време на работата той схванал, че мъжът продал земя и разполага с пари. Младежът издебнал подобаващ миг, до момента в който другите правили кофраж, и отишъл до микробуса на стопанина. От чантичката сред седалките той взел портмоне и извадил от него сумата от 1900 лв. в банкноти от по 100 лв.. Първоначално ги поставил в джоба си, а след това скрил в чорапа.
Същата вечер той се схванал с майка си и брат си да отидат до гр. София, като се уговорил те да бъдат закарани против сумата от 200 лв., платени от него от откраднатите непознати пари.
Докато пътували към столицата им се обадил чиновник в РУП - гр. Бяла Слатина, който получил сигнал за осъществена кражба. Първоначално Марсело Р. отричал, че е взел парите, само че след това признал и дал на майка си останалите 1700 лв., които тя върнала на притежателя им.
Предстои да стартира следващ правосъден развой против обвинения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР