Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в

...
Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в
Коментари Харесай

Съдят братовчеди, пребили баба в дома й за 200 лева

Районна прокуратура – Бяла Слатина е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против М.Р. на 17 години и В.Р. на 19 години за осъществен от тях обир на стара жена.
Вечерта на 25 януари двамата братовчеди решили да отидат до дома на стара двойка в село Попица. Било им известно, че те живеят сами, имат здравословни проблеми и мъчно ще окажат опозиция при кражба на паричните средства, с които разполагали.
Момчетата тръгнали към набелязания от тях парцел на ул. „ Генерал Столетов “ в селото. Носели със себе си сопа, защото знаели, че в къщата има куче. Когато стигнали до мястото, те прескочили дворната ограда, което било видяно от двама техни съселяни.
Междувременно в село Попица било прекратено подаването на електрическа сила. Влизайки в къщата, обвинените светнали с фенерчетата на телефоните си. Стопанката чула звук и осветила двамата младежи.
Обвиняемите извикали „ Парите или живота “, на което старата жена им дала отговор да си вървят. Те обаче, траяли да насочат закани и почнали да отварят шкафове в търсене на пари. Последвало дърпане за ръцете и нанасяне на удари по разнообразни елементи на тялото на дамата. Пострадалата извадила последните си пари – сумата от двеста лв., и ги дала на грабителите. След това двамата напуснали дома й, като разделили парите между тях.
На идващия ден В.Р. ги похарчил за хранителни артикули и алкохол, а М.Р. купил сребърно колие с висулка и го подарил на приятелката си.
От заключението на осъществената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че потърпевшата жена е получила отоци и кръвонасядания по разнообразни елементи на тялото.
Предстои делото за обир против двамата обвинени да продължи в съда. За М.Р., който има предишни осъждания, това е следващо наказателно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР