Районна прокуратура - Бургас задържа за срок от 72 часа

...
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок от 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха майка и син за подпомагане на мигрантите, които бяха хванати в бус в Бургас

Районна прокуратура - Бургас задържа за период от 72 часа майка и наследник, упрекнати в незаконно подкрепяне на 61 непознати жители да обитават в България, осведомят от държавното обвиняване.

Жената е 49-годишна, а синът й е на 24 години. Обвинени са за това, че на към 07.30 часа във Вторник на бул. " 3ахари Стоянов " в Бургас в посока към кръстовището за кв. " Горно Езерово " и пътен възел " Юг ", за да набави за себе си имотна полза, незаконно са подкрепили чужденците, които са жители на Афганистан, да обитават и минават в страната. Афганистанците били транспортирани от 24-годишния мъж с товарен автомобил.
 Откриха 61 мигранти в бус в Бургас, търсят водача
Откриха 61 мигранти в бус в Бургас, търсят водача

Един от тях е бил в безпомощно положение и е откаран в болница

Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа. Според наблюдаващия прокурор е налице обосновано съмнение, че те са направили закононарушението, в което са упрекнати, и съществува действителна заплаха да се укрият или да извършат ново закононарушение.

Предстои наблюдаващия прокурор да внесе претенции за установяване на мярка за неотклонение " Задържане под стража " за майката и сина в Районен съд - Бургас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР