Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа И.Н. и

...
Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа И.Н. и
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа две лица, обвинени в засаждане и отглеждане на повече от триста растения от рода на конопа

Районна прокуратура-Бургас задържа за период до 72 часа И.Н. и М.Д. Те са с повдигнати обвинявания по две обособени досъдебни производства. И.Н. е притеглен към наказателна отговорност за това, че незаконно е държал и отглеждал 252 растения от рода на конопа, оповестиха от пресцентъра на институцията.
 
Престъплението е осъществено за непостоянен интервал от време до 07.02.2024 година в хотел, ситуиран в к.к. Слънчев бряг. Престъплението е квалифицирано по чл.354в, ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, защото действието е осъществено в съучастничество с неустановено по досъдебното произвеждане лице.
 
 Наркооранжерия, марихуана Наркооранжерия, марихуана Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
М.Д. е притеглен към наказателна отговорност за това, че незаконно е засадил и отглеждал 54 растения от рода на конопа. Престъплението е осъществено на 07.02.2024 година в гр. Несебър. То е квалифицирано по чл.354в, ал.1, пр.1 и 2 от Наказателен кодекс. М.Д. е притеглен към наказателна отговорност и за това, че незаконно държал над 52 грама коноп. Престъплението е осъществено на 07.02.2024 година. То е квалифицирано по чл.354а, ал.3 от Наказателен кодекс.
 
Подробности за откритите две наркооранжерии оповестиха окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и старши комисар Емил Павлов – шеф на ОД на МВР-Бургас. Те обявиха, че откритите в хотела наркотични субстанции са били ситуирани в стаи на втория и третия етаж. От тях хотелското съоръжение е било преместено на първия етаж и стаите опразнени. В пространствата е сложено модерно съоръжение за развъждане на растенията, което съгласно специалисти възлиза на стойност над 60 000 лв..
 
 Наркооранжерия, марихуана Наркооранжерия, марихуана Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
Хотелът е проверяван през летния туристически сезон и в него тогава са открити туристи, което значи, че развъждането на марихуаната е почнало след дейния сезон. Прокурор Чинев и старши комисар Павлов прибавиха, че извършената през вчерашния ден сполучлива профилирана полицейска интервенция е удар против наркоразпространението в района, защото цената на конфискуваните наркотични субстанции възлиза на над 250 000 лв. по цени на свободния пазар.
 
Прокурор Чинев и старши комисар Павлов споделиха още, че двете следствия се водят настрана едно от друго. По едното от тях се търси и лице, което се намира отвън границата на страната. По думите им съществуват данни за това, че откритите в хотела растения е трябвало да бъдат пласирани в Турция, а тези в град Несебър са за българския пазар.
 
 Наркооранжерия, марихуана Наркооранжерия, марихуана Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР