Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Районна прокуратура Благоевград предаде земеделски производител на съд за документно престъпление 

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт против А. С., притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият А. С. работи като аграрни производител. По негово предложение през 2014 година бил подписан контракт за наем на земеделска земя в региона на с. Лешко с наследника на недвижими парцели Й. П. Между двамата зародило правно отношение за стопанската 2014 – 2015 година.

Документът бил показан от обвинения в Общинска работа по земеделие в гр. Благоевград и отразен в регистъра на правните учредения за прилагане на земеделските парцели. Впоследствие А. С. кандидатствал по схемите и ограниченията за директни заплащания на повърхност на Държавен фонд „ Земеделие “.

През идната стопанска година сред наемодателя и наемателя още веднъж бил подписан контракт, въз основа на който обвиненият кандидатствал за дотации.

След привършване на стопанската 2015 – 2016 година Й. П. не поискал да отдава чартърен недвижимите си парцели на А. С. Въпреки липса на подписани контракти, в интервала от 2016 година до 2019 година, обвиненият показал в Общинска работа по земеделие 4 контракта за наем на земеделска земя. На въпросните документи бил притурен тип, че са подписани от Й. П. в качеството му на хазяин. А. С. умишлено употребил тези неистинен частни документи, като по този метод целял да потвърди съществуване на наемно правно отношение посред им и траял да кандидатства за директни заплащания от Държавен фонд „ Земеделие “.

През 2020 година Й. П. решил да отдаде чартърен своите недвижими парцели на комерсиално сдружение. Новият наемател показал подписания контракт пред Общинска работа по земеделие в гр. Благоевград. Тогава било открито повтаряне, касаещо същите парцели. Оказало се, че те към този момент били декларирани за стопанската 2019 – 2020 година от А. С. въз основа на неистинен контракт за наем на земеделска земя.

Във връзка с това събитие Й. П. подал сигнал в Районна прокуратура - Благоевград. В хода на следствието А. С. е бил притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него документно закононарушение.

Предстои делото да продължи в съда.

Клара Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР