Районна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда спрямо подсъдимия И.М.,

...
Районна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда спрямо подсъдимия И.М.,
Коментари Харесай

Извършители на кражби от автосервизи във Врачанско са с наложени наказания

Районна прокуратура – Враца реализира неоправдателна присъда по отношение на подсъдимия И.М., упрекнат за осъществено от него закононарушение по чл.195, алинея 1, т. 4 и т. 7, вр. член 194, алинея 1, вр. член 28, алинея 1, вр. член 20, ал.1, т.2, вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият И.М. е осъждан за тежко съзнателно закононарушение с влезнала в действие присъда през 2018 година

Към м. април 2020 година И.М. живеел на квартира в гр. Враца дружно с малолетния Ст. И.

Вечерта на 04.04.2020 година, след предварителна спогодба, двамата тръгнали с управлявания от И.М. лек автомобил към сервиз за ремонт на коли в с. Бели извор, област Враца.

Целта им била да лишават принадлежности и машини, които след това за продадат и да се снабдят по непозволен метод с парични средства.

Достигайки до мястото, те открили, че сервизът бил с съседен гараж, чиято врата била леко открехната.

Докато подсъдимият И.М. изнасял от него разнообразни машини и принадлежности, неговият съизвършител Ст.И. стоял извън и следил за вероятно съществуване на хора и транспортни средства, които да осуетят незаконното им действие.

Двамата натоварили отнетите движимости в лекия автомобил, след което напуснали местопроизшествието. На идващия ден продали част от тях за сумата от 350 лива.

Няколко дни по-късно – на 09.04.2020 година, по подобен метод те направили кражба на принадлежности и машини от различен сервиз за авторемонтна активност, намиращ се в региона на Врачанските лозя, местността „ Шаровитица “.

Впоследствие от продажбата им получили парични суми от разнообразни лица.

В хода на следствието причинителите на кражбите са били открити. Общата стойност на нелегално отнетите движимости възлиза на1599,27 лв..

Другият обвинен по делото – малолетният Ст.И., се е признал за отговорен. Между отбраната му и Районна прокуратура – Враца е било подписано съглашение. С определение на съда му е наложено наказване „ пробация “ за период от 10 месеца.

Откраднатите движимости са върнати и заместени на потърпевшите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР