Районна прокуратура – Видин с обвинителен акт предаде на съд

...
Районна прокуратура – Видин с обвинителен акт предаде на съд
Коментари Харесай

Обвиняем за закана с убийство в условията на домашно насилие е предаден на съд от Районна прокуратура - Видин

Районна прокуратура – Видин с обвинителен акт съобщи на съд П.М.(на 32 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение почл. 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В продължение на 5 години обвиненият П.М. имал връзка с Ц.Ц. Тя завършила през м. август 2022 година, когато дамата дефинитивно прекратила взаимоотношенията посред им.

Въпреки това мъжът я преследвал и заплашвал със разпра, звънял ѝ десетки пъти дневно и изпращал негови другари да я наблюдават.

На 27.10.2022 година П.М. влезнал в дома на Ц.Ц. в с. Гара Орешец, област Видин, и ѝ нанесъл удар с крайник в региона на гръдния панер. Тръгвайки, отправил й закани с ликвидиране.

Пострадалата изпитвала боязън за живота и здравето си и тези на децата ѝ, заради което трансформирала напълно метода си на живот. Опасявала се да се придвижва сама и пешком. До работата си пътувала със длъжностен микробус или била транспортирана от щерка ѝ с автомобил.

Колегите на Ц.Ц. неведнъж ставали очевидци на протичащото с нея и изпитвали терзание по отношение на агресивното държание на П.М.

В хода на формираното досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране в изискванията на домашно принуждение обвиненият, който е осъждан, не се е признал за отговорен. Предстои делото против него да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР