Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 35-годишния

...
Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 35-годишния
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж, спипан с контрабандни цигари на Дунав мост при Видин

Районна прокуратура – Видин притегли в качеството на обвинен 35-годишния М.Р. по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 234, алинея 1, предл. 2 от Наказателен кодекс.
На 8 януари в Северна промишлена зона на ТИР Терминал - Видин в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 митническите чиновници спрели за инспекция излизащ от страната лек автомобил, м. „ Ауди “, ръководен от М.Р.
В колата униформениет разкрили незаконни акцизни артикули – 686 кутии с цигари с търговски марки „ Marlboro “ и „ Parliament “, облепени с турски бандерол.
С цел събиране и опазване на доказателствата е било осъществено наложително следствено деяние по следствието - претършуване и изземване.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор на обвинения М.Р. е наложена възбрана да напуща рамките на Република България, с изключение на с позволение на прокуратурата.
За осъщественото от него закононарушение законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост “ от една до шест години и санкция до 10-кратния размер на пазарната цена на стоките.
В ръководеното от М.Р. транспортно средство са били открити и 500 кутии с български бандерол. За тях лидерът не показал изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища, заради което му е бил формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР