Районна прокуратура – Видин приключи действия по досъдебно производство за

...
Районна прокуратура – Видин приключи действия по досъдебно производство за
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъж, превозвал мигранти във Видинско

Районна прокуратура – Видин завърши дейности по досъдебно произвеждане за нелегално подкрепяне на мигранти и шофиране без удостоверение за ръководство на МПС. Престъпленията са квалифицирани член 281, алинея 2, т. 1, т. 3, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 и по член 343в, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Около 8 ч. на 14.08.2023 година чиновниците на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Драгоман спрели за инспекция лек автомобил, движещ се по общински път от Кула към с. Големаново.
В хода на инспекция в товарния отсек на автомобила те открили 13 задгранични жители без документи за идентичност, представящи се за афганистанци.
В хода на следствието са били извършени разпити на мигрантите, пътували от Турция за Сърбия и минали границата на неустановено място със стълба.
В качеството на обвинен за незаконно подкрепяне на чужденци да минават през територията на страната е притеглен лидерът на транспортното средство – 18-годишният Д.М. Престъпното действие е осъществено по метод, рисков за живота на транспортираните лицата, измежду които е имало и двама малолетни.
По делото е открито, че обвиненият е недееспособен водач – не има удостоверение за ръководство на МПС, за което е глобен по административен ред с наказателно разпореждане няколко месеца по-рано.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР