Районна прокуратура – Стара Загора привлече по две обвинения задържания

...
Районна прокуратура – Стара Загора привлече по две обвинения задържания
Коментари Харесай

Прокуратурата погна мъжа, разпространявал детско порно

Районна прокуратура – Стара Загора притегли по две обвинявания арестувания през вчерашния ден старозагорец, разпространявал детско порно . Това оповестиха от пресцентъра на институцията.  Задържаният е на 41 години, с букви Р.Д.

Първото обвиняване е за това, че на 18.11.2023 година в гр. Стара Загора, посредством компютърна настройка - настолен компютър и осведомителна система – интернет е разпространявал нецензурен материали. За основаването им са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които наподобяват като такива.

Второто обвиняване е за това, че на 16.01.2024 година в гр. Стара Загора е държал за себе си посредством компютърна настройка нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, изглеждащи като не навършили 18 годишна възраст.

Установено е, че Р.Д., като консуматор от българското интернет адресно пространство, е популяризирал над 11 хиляди файла с детска полова употреба. Престъпленията, за което е притеглен в качеството на обвинен Р.Д. е с висока степен на социална заплаха с оглед както на естеството на аудиовизуалните творби и лицата, които са употребени за основаването им, по този начин и от страна на огромния им брой. Р.Д. е арестуван от чиновници на бранш БОП-Стара Загора. В неговия компютър са открити съхранявани файлове с порнографско наличие.

Р.Д. е неосъждан. След осъществено следствие и събиране на задоволително доказателства наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвинен и е постановил задържането му за период до 72 часа, като следва внасяне на искане до съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР