Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за неправомерно притежание

...
Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за неправомерно притежание
Коментари Харесай

Бясна гонка край Силистра приключи със задържането на 39-годишен мъж

Районна прокуратура – Силистра управлява досъдебно произвеждане за непозволено владеене на автоматизирано огнестрелно оръжие и опозиция на органите на Министерство на вътрешните работи.

Във връзка със случая следва привличане към наказателна отговорност на 39-годишния Й.К. за две закононарушения – по член 339 и член 270 от Наказателен кодекс. Лек автомобил, ръководен от обвиненият бил спрян за инспекция към 17:00 часа на 2 февруари 2023 година. Първоначално мъжът спрял на подадения сигнал за прекъсване, само че при поискване на документите му, той потеглил внезапно и се отдалечил от полицейския екип. Последвало гонене. Обвиняемият напуснал града в посока с. Шуменци, след което навлязъл в нерегулиран полски път. Бил застигнат и спрян от чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра. Й.К. оказал опозиция на полицейските чиновници, само че бил обезвреден и арестуван. 

При претърсването в автомобила му бил открит нелегално притежаван автоматизиран револвер с 6 патрона в пълнителя, а други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Намерени били също 2 саби, 2 ножа, бокс и железна полицейска палка. Работата по следствието на случая продължава под управлението и надзора на Силистренската районна прокуратура. Й.К. ще бъде арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще упорства пред съда за задържането му под стража, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР