Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство по чл. 212,

...
Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство по чл. 212,
Коментари Харесай

Изправят пред съда престъпна група за издаване на фалшиви документи

 Районна прокуратура – Силистра управлява досъдебно произвеждане по член 212, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на разрушена скица за издаване на неистинен медицински изводи за явяване пред ТЕЛК против възнаграждение, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна. Информацията бе оповестена от административния началник на Окръжната прокуратура Теодор Желев на брифинг, в който взеха присъединяване: районният прокурор на Силистра Веселина Милушева, наблюдаващият случая прокурор, представители на ГДНП, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

В хода на следствието са претърсени пет лекарски кабинета и пет жилища. Иззети са голям брой документи и материални доказателства.

Установени са шест лица, които имат съпричастност към незаконната активност – уредникът на незаконната скица, ръководител на ТЕЛК – Силистра, ръководител на лекарска комисия към Национален осигурителен институт и трима лекари.

Желаещите да се снабдят с подправените документи заплащали сумата от 300 лв. на медиатор, който от своя страна ги предавал по веригата. Иззети са общо 25 000 лв., като 300 от тях са били директно предадени от медиатора на един от лекарите.

Работата по документиране и доказване на осъществените закононарушения продължава. Разследването е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР