Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа 29-годишения

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа 29-годишения
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на сириеца и още четирима, въртяли канала за трафик на мигранти

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени и задържа 29-годишения сириец Месут  и четирима българи, въртяли канала за трафик на мигранти.
Прочетете още
С цел да си набират за себе си имотна полза незаконно подкрепили 4 жители на Сирия – всички мъже, измежду които и малолетно момче, на 17 година, да обитават нелегално в страната – обезпечили им заслон в гр. Пловдив. Деянието е осъществено посредством потребление на автомобил.

Спрямо 29-годишния Месут А. е повдигнато обвиняване и за това, че от неустановена дата през септември 2022 година на територията на  Пловдив и на Средец, като подстрекател, съзнателно склонили 29-годишната П.Ч. и 39-годишния Й.Ч., български жители, да извършат закононарушение като подкрепят 20 чужденци – жители на Сирия, Афганистан и Мароко, измежду които и две деца – на 3 година и на 14 година, да обитават и минават нелегално през страната.

За същото закононарушение като обвинени са привлечени и П.Ч., Й.Ч., като причинители, и М.Д., на 36 година, като помощник.

Петимата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

За период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са били арестувани още седем лица на 20 септември 2022 година Те са били разпитани като очевидци, след което освободени. 

И сега не престават дейните дейности по следствието.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР