Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми две лица, участвали

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми две лица, участвали
Коментари Харесай

Полицай от Пловдив замесен в схема за застрахователна измама

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени две лица, взели участие в опит за машинация на застрахователна организация. Единият от тях е служител на реда, някогашен чиновник на КАТ.

Вече някогашният служител на реда и притежателят на автомобила са с взета мярка за неотклонение " парична гаранция ", надлежно от 3000 и 10 000 лева

След взаимна интервенция на полиция и прокуратура, му е повдигнато обвиняване, че е оказал помощ на разположение, направило закононарушение, като е осуетил наказателното произвеждане. Униформеният и още двама души са създали опит да заблудят застрахователна компания след тежка злополука за приемане обезщетение от осигурител.

През декември 2021г. служителят на КАТ бил в компанията на още двама мъже,където било използвано солидно количество алкохол. Тогава притежателят дал ключовете за колата на трето лице от компанията. Мъжът подкарал мощния автомобил, само че скоро по-късно аварирал в региона на Първомай. Колата била безусловно смазана, а водачът имал единствено леки пострадвания. Мъжът се обърнал към служителя на реда за подпомагане, с цел да избяга от отговорност. Униформеният обяснил, че няма по какъв начин застрахователите да платят, защото е карал след приложимост на алкохол и по тази причина предложил да се направи промяна на водачите.

Така трето лице, другар на пияния лидер, поел виновността за злополуката. След което обвинените създали опит да получат 90 000 лева застраховка „ Каско “.

Води се и досъдебно произвеждане за ПТП с материални вреди. За опита за машинация наказването, което планува закона, е отнемане от независимост от 1 до 6 години, а за персонално укривателство – до 5 години.

РТВЦ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР