Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 63-годишният

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 63-годишният
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, паднал в изкоп в Кършияка

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен и задържа 63-годишният мъж, който след гонка с полицията се приземи в ров на бул. „ Дунав ” в Пловдив.
Прочетете още
Както TrafficNews.bg заяви, мъжът отказал да спре за инспекция на пътни служители на реда в региона на Труд, след което последвала гонка до Кършияка. Като влезнал в града водачът завил по бул. „ Дунав ”, който сега е в ремонт и се преобърнал в един от изкопите. С него е била и жена, като се наложило полицията да среже коланите им, с цел да ги изкара. И двамата нямат съществени пострадвания, нито престъпни регистрация.

Н.К. е упрекнат, че незаконно е пречил на орган на властта – полицейски чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, да изпълнят отговорностите си – закононарушение по член 270 алинея 1 от Наказателния кодекс, като наказването за това действие е отнемане от независимост до 3 години или санкция от 500  до 2000 лв..

63-годишният водач  е дал кръв за лабораторно проучване за съществуването на алкохол, като се чакат резултатите от него и след приемането им, ще се реши за вероятно покачване на обвиняване по член 343б алинея 1 от Наказателния кодекс – за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.  Тестът с дрегер на място отчел 1.38 промила алкохол.

Обвиняемият Н.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.    

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР